Jednoduchý recept

Baklažány plněné masovou směsí

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 39939
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Cibule
600 g Lilek
40 g Máslo čerstvé
70 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
200 g Rohlík grahamový
30 g Strouhanka
10 g Sůl
25 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
13% Sacharidy 45 g
40% Tuky 30 g
54% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Baklažány plněné masovou směsí postup přípravy receptu:

1

Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.

2

Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.

3

Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept