Tvarohové šátečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové šátečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39940 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
500 g | Listové těsto |
250 g | Tvaroh jihočeský polotučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 43,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 119,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto, Tvaroh jihočeský polotučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové šátečky postup přípravy receptu:
1 | Polotučný tvaroh prošleháme se žloutkem, propláchnutými hrozinkami a vanilkovým cukrem. |
2 | Doprostřed každého čtverečku o velikosti 5x5 cm nakrájeného z listového těsta dáme lžičku náplně, okraje potřeme vejcem. Čtverečky přeložíme, okraje k sobě dobře přitiskneme. Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme do ní plech s pečícím papírem a narovnanými šátečky a pečeme dozlatova asi 25 minut. |
3 | Po upečení pocukrujeme. Podáváme teplé i studené. |
Poznámka
1