Karbanátky z kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z kapusty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39941 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
200 g | Chléb konzumní |
600 g | Kapusta hlávková |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Okurky nakládané |
30 g | Olej rostlinný |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 90,3mg |
Draslík | 762,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 23g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kapusta hlávková, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z kapusty postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na proužky, slaninu na drobné kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, podlijeme troškou vody a podusíme. Vodu necháme vydusit, kapustu posekáme najemno, osolíme, přimícháme slaninu, strouhanku a vejce. Vypracujeme kapustovou hmotu, ze které tvoříme karbanátky. Lehce obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. |
3 | Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a chlebem. Ještě teplé podáváme. |