Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39944
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bažant obecný
20 g Cukr krupice
250 g Játra kuřecí
5 g Kari koření
500 g Kaštany jedlé
20 ml Koňak Armaňak
30 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
150 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
2 dl Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,932 kcal
Kilojoule 8 082kJ
14% Sacharidy 49 g
134% Tuky 101 g
76% Sodík 2 g
334% Bílkoviny 188 g

Slavnostní bažant postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra nakrájíme na nudličky, pokapeme koňakem, okořeníme kari kořením a necháme odležet. Mezitím očistíme bažanty, nasolíme zvenku i zevnitř a prošpikujeme odleženými játry. Potom zabalíme bažanty do plátků slaniny a ovážeme provázkem. Vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za častého podlévání asi 45 minut.

2

Mezitím ve vodě uvaříme 30 minut oloupané kaštany, scezené a okapané dáme do mixéru, přidáme smetanu, máslo a cukr a rozmixujeme do hladké kaše.

3

Upečené bažanty vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, uchováme teplé. Na oleji osmahneme nakrájené žampiony, přidáme je k výpeku z bažantů, přilijeme víno, osolíme, opepříme a povaříme. Porce bažanta podáváme přelité šťávou, ozdobené kolečkem pomeranče a kopečkem kaštanového pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept