Indonéský salát gado gado - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indonéský salát gado gado
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39945 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Arašídy |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
100 g | Fazolové klíčky |
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Květák |
100 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
4,3 dl | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 276,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Fazolové klíčky, Fazolové lusky zelené, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indonéský salát gado gado postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme. |
3 | Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout. |
4 | Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme. |