Jednoduchý recept

Indonéský salát gado gado

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 39945
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

100 g Arašídy
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
100 g Fazolové klíčky
100 g Fazolové lusky zelené
100 g Květák
100 g Mrkev kořen
1 dl Olej rostlinný
1 špetka Sůl
4,3 dl Voda pitná
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 914kJ
5% Sacharidy 16 g
96% Tuky 72 g
4% Sodík 85 mg
16% Bílkoviny 9 g

Indonéský salát gado gado postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.

2

V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.

3

Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.

4

Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept