Jednoduchý recept

Patisonové řízky

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Patisonové řízky 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39949
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
2 ks Patison
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
2% Sacharidy 7 g
71% Tuky 53 g
15% Sodík 299 mg
10% Bílkoviny 5 g
Patisonové řízky
  • Patisonové řízky
  • 1
  • Patisonové řízky
  • 2
  • Vložit obrázek

Patisonové řízky postup přípravy receptu:

1

Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou.

2

Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance.

3

Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Patisonové řízky
Je to prostě klasika, na kterou nedáme dopustit. Chuťovka k vínu skoro zadarmo. Lepší jak vepřovej řízek. To už kecám grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept