Patisonové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patisonové řízky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39949 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Patison |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 123,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patisonové řízky postup přípravy receptu:
1 | Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou. |
2 | Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance. |
3 | Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |
Je to prostě klasika, na kterou nedáme dopustit. Chuťovka k vínu skoro zadarmo. Lepší jak vepřovej řízek. To už kecám