Omáčka povidlová II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka povidlová II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3995 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 ks | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1 ks | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 200g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 20,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Povidla švestková, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka povidlová II postup přípravy receptu:
1 | Polovinu vody smícháme s povidly a krátce povaříme. Poté přidáme sůl, máslo, přilijeme bramborovou moučku smíchanou s druhou částí vody. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme. |
2 | Dle chuti omáčku dosladíme. |
3 | Omáčku podáváme k uzenému masu s knedlíkem. |