Zapékané hlávkové zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané hlávkové zelí
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39952 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 409,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 192,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané hlávkové zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté hlávkové zelí jemně nakrouháme, vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka za občasného zamíchání. |
2 | Chvíli před koncem dušení přidáme k zelí oloupaná, na plátky nakrájená jablka a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, rozšlehaná vejce a nakonec osolíme. Vše dobře promícháme. |
3 | Směs vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými žloutky a pokapeme rozpuštěným máslem. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |