Recept

Salát z červené řepy a uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39956
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Červená řepa
100 g Jogurt bílý
20 g Křen
150 g Makrela uzená
0,1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 dl Olej olivový
100 g Omáčka tatarská
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
2% Sacharidy 7 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 295 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát z červené řepy a uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme umytou řepu doměkka přibližně 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

2

Rybu rozebereme, vyndáme kosti, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme octem a dáme do mísy, kam přidáme kostky červené řepy, na tenké proužky nakrájený ledový salát a zalijeme zálivkou.

3

Zálivka: Do misky vylijeme jogurt, tatarskou omáčku, nastrouhaný křen, ocet, olej, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme připravenou směs v míse.

4

Připravený salát promícháme a porcujeme na talíře.

Poznámka

Salát servírujeme jako studený předkrm na studeném talíři s křupavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept