Salát papájový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát papájový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39957 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
25 g | Arašídy |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Papaya |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 258,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Omáčka rybí, Papaya, Rajčata, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát papájový postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme rybí omáčku, olej, citronovou šťávu, chilli papričky a cukr. Dáme stranou, občas zamícháme, aby se cukr rozpustil. |
2 | Nastrouháme bílé zelí a dáme na servírovací mísu. Papáju oloupeme a překrojíme na poloviny. Vydlabeme jádra, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Narovnáme na směs salátu a zelí. |
3 | Do misky s vroucí vodou namočíme na minutu rajčata, poté je oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme dužinu. Dáme na salát. |
4 | Posypeme nakrájenými jarními cibulkami, arašídy. Zálivku ušleháme a přelijeme jí salát. |
5 | Ihned podáváme. |