Salát hruškový s rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát hruškový s rokfórem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39960 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Čekanka |
2 ks | Hrušky |
1,5 dl | Jogurt krémový bílý natur |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Salát kadeřavý |
150 g | Salát Rosso |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 332,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hrušky, Pažitka, Salát Rosso, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát hruškový s rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme sýr a rozmačkáme ho. Vmícháme jogurt, přidáme pažitku a pepř. Na kousky natrháme listy rossa, salátové čekanky a kadeřavého salátu. Dáme na talíře. |
2 | Rozčtvrtíme hrušky, odstraníme jádřinec a pokrájíme na plátky. Plátky hrušky vyrovnáme na listy salátu. |
3 | Přelijeme hrušky zálivkou a podáváme. |