Jednoduchý recept

Brownies - čokoláda trochu jinak

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39962

Ingredience

250 g Cukr krupice
5 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
85 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
350 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 850kJ
19% Sacharidy 69 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 52 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brownies - čokoláda trochu jinak postup přípravy receptu:

1

Nachystáme hranatou, vymazanou a pečicím papírem vyloženou formu. Troubu předehřejeme na 160 °C.

2

Nalámanou čokoládu s obsahem 50-60 % kakaa rozpustíme s nakrájeným máslem. Vejce šleháme do zesvětlení, pak přisypeme cukr, pokud možno přírodní, a šleháme, dokud směs nebude hustá a lesklá. Jemně vmícháme do rozpuštěné čokolády, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mícháme dohladka. Ve formě pečeme 30-35 minut. Zkoušíme-li propečenost brownies, musí být na povrchu na dotek suché, ale mírně lesklé; zkoušíme-li propečenost uvnitř pomocí špejle, měly by se na špejli přichytit drobečky, protože brownies musí být v podstatě hutné a vlhké.

3

Hotové brownies necháme asi hodinu chladnout ve formě postavené na mřížce, těsto během chladnutí dojde. Po hodině nakrájíme asi na 16 kousků, které necháme dále chladnout na mřížce. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept