Recept

Dušené jehněčí s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39966

Ingredience

3 ks Cibule
1 kg Jehněčí kotlety
200 ml Jogurt bílý
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín římský
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
2 kávová lžička Pepř cayenský
2 ks Rajčata
400 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 298kJ
7% Sacharidy 26 g
80% Tuky 60 g
12% Sodík 237 mg
63% Bílkoviny 36 g

Dušené jehněčí s rýží postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody přisypeme rýži a sůl, za stálého míchání vaříme na prudkém ohni asi 10 minut. Pak scedíme a odložíme stranou.

2

V pánvi rozpustíme polovinu másla a osmažíme v něm na tenké plátky nakrájenou cibuli dozlatova. Slijeme a dáme stranou. Ve zbývajícím másle orestujeme jehněčí kostky dohněda a okořeníme. Přidáme jogurt a promícháme. Asi 15 minut zvolna dusíme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, rozprostřeme polovinu rýže, pak polovinu masa se šťávou. Navrstvíme zbytek rýže a nakonec zbývající maso a šťávu. Navrch poklademe rajčata nakrájená na čtvrtiny a bylinky. Zakryjeme alobalem, přiložíme pokličku a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme zhruba 30 minut, dokud se tekutina nevstřebá a maso nezměkne. Před podáváním posypeme opečenou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept