Rýžový pilaf meruňkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový pilaf meruňkový
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39967 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
50 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Meruňky sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 802,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Mandle, Meruňky sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový pilaf meruňkový postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci osmažíme na másle cibuli dozlatova. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty restujeme. Zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a petrželku a dusíme 10 minut pod pokličkou. |
2 | Přidáme meruňky, hrozinky a spařené, oloupané a opražené mandle, zamícháme a ještě 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme ještě 15 minut pod pokličkou dojít. |