Recept

Rýžový pilaf meruňkový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39967
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hrozinky
50 g Mandle
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Meruňky sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
29% Sacharidy 105 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 207 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rýžový pilaf meruňkový postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci osmažíme na másle cibuli dozlatova. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty restujeme. Zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a petrželku a dusíme 10 minut pod pokličkou.

2

Přidáme meruňky, hrozinky a spařené, oloupané a opražené mandle, zamícháme a ještě 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme ještě 15 minut pod pokličkou dojít.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept