Kuřecí játra na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na rožni
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
400 g | Játra kuřecí |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 375,0mg |
Draslík | 267,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na rožni postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na kousky, nabodáme na rožeň, potřeme máslem, pokapeme citronovou šťávou a opékáme po všech stranách na prudkém ohni. Mezitím průběžně potíráme máslem. Hotové maso osolíme a ochutíme pepřem. |
Poznámka
Játra podáváme např. s rýží, doplníme zeleninou dle chuti.