Plněné vepřové panenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vepřové panenky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 dkg | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 ks | Pórek |
10 dkg | Salám uherský |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
600 g | Vepřová panenka |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 14,4mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Salám uherský, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné vepřové panenky postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme panenky a rozkrojíme podélně do dvou třetin. Naklepeme, osolíme a poklademe anglickou slaninou a uherským salámem, žampiony, pórkem a nakrájeným hermelínem na plátky. Každý plátek masa zavineme a zpevníme párátky. |
2 | Plněné panenky vložíme do pekáče a zasypeme cibulí, žampiony a nakrájenou slaninou. |
3 | Podlijeme 1,5dl vody. |
4 | 1,5hodiny pečeme na 220 stupňů a podle potřeby podléváme. |
5 | Pár minut před dokončením dopékáme v odklopené nádobě, aby maso mělo zlatou barvu. |