Grilovaný játrový kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný játrový kebab
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Citrony |
1 kg | Játra kuřecí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 595,0mg |
Draslík | 434,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citrony, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný játrový kebab postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na kousky. Smícháme šťávu vymačkanou z citronů s chilli kořením, vložíme maso a necháme cca 2 hodiny marinovat. |
2 | Poté napícháme játra na jehlice a grilujeme po všech stranách. Mezitím průběžně potíráme rozpuštěným máslem. Na závěr osolíme. |
Poznámka
čas přípravy je včetně doby marinování