Ledvinkové kořeněné kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledvinkové kořeněné kari
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
120 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vepřové ledvinky |
1 špetka | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Kari koření, Rajčata, Sůl, Vepřové ledvinky, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledvinkové kořeněné kari postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso. |
2 | Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.