Recept

Kari z vepřového mozečku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39972

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
125 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
3 kávová lžička Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vepřový mozek
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 270kJ
2% Sacharidy 7 g
78% Tuky 59 g
34% Sodík 686 mg
96% Bílkoviny 54 g

Kari z vepřového mozečku postup přípravy receptu:

1

Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.

2

Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept