Recept

Kuřecí rizoto s marinovaným masem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39974
Kategorie: Rizota

Ingredience

Rýže
1 ks Cibule
10 ks Hřebíček
12 g Kardamom
0,5 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco
Marináda
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
125 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Mák mletý
1 polévková lžíce Mandle
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Šafrán
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Maso
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kardamom
1 ks Kuře
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,402 kcal
Kilojoule 5 867kJ
27% Sacharidy 98 g
93% Tuky 70 g
22% Sodík 446 mg
160% Bílkoviny 90 g

Kuřecí rizoto s marinovaným masem postup přípravy receptu:

1

Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.

2

Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s utřeným česnekem a všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Vložíme do ní naporcované kuře a necháme minimálně 2 hodiny odležet.

3

Poté nadrobno nasekáme cibuli a česnek a společně s hřebíčkem, kardamomem (6 ks = 12 g)), skořicí a solí krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Vložíme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Když je kuře hotové, zakryjeme ho připravenou rýží, přikryjeme pokličkou a ve vyhřáté troubě dodusíme.

Poznámka

Všechno koření použijeme mleté nebo tlučené, mandle do marinády nasekáme. Čas přípavy je (bez doby marinování masa) 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept