Salát fenyklový s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát fenyklový s mátou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39975 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Pomeranče |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 629,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Okurka salátová, Pomeranče, Vejce slepičí, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát fenyklový s mátou postup přípravy receptu:
1 | Vnější listy fenyklu odkrojíme, hlízu nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky s vodou a přidáme citronovou šťávu. |
2 | Nastrouháme kůru z pomerančů, zbytky kůry odkrojíme a pomeranč rozdělíme na dílky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili šťávu. |
3 | Okurku nakrájíme na kolečka a poté na čtvrtky. |
4 | Smícháme na servírovací míse fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou kůru a šťávu. Okurku a mátu přidáme ke směsi fenyklu a pomeranče. |
5 | Přelijeme salát olivovým olejem a promícháme. |
6 | Oloupeme uvařená vejce natvrdo, nakrájíme na čtvrtiny a ozdobíme jimi salát. |
7 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce uvařená natvrdo.