Recept

Koláč s banánovým krémem a ananasem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 57 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 39978
Kategorie: Koláče

Ingredience

5 ks Banány
1 ks Cukr skořicový
250 g Kompot ananasový
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
1 polévková lžíce Koňak vaječný
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
těsto
70 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká voženílkova
170 g Suchar dietní
krém
120 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 dl Mléko plnotučné
7 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,178 kcal
Kilojoule 4 931kJ
31% Sacharidy 111 g
105% Tuky 78 g
22% Sodík 441 mg
24% Bílkoviny 14 g

Koláč s banánovým krémem a ananasem postup přípravy receptu:

1

Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme (elektrickým šlehačem) do husté pěny. Přidáme 1 lžíci prosátého moučkového cukru, 1 lžičku vanilkové cukru a 1 lžíci vaječného koňaku a jen chvilku ještě šleháme. (Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.) Můžeme si ji připravit 3-4 hodiny předem.

2

Připravíme krém: do misky dáme 3 žloutky, které vidličkou rozšleháme, potom k nim nasypeme 2 lžíce Maizeny, 2 špetky soli, 1 vanilkový cukr a 120 g cukru krupice. Do rendlíku nalijeme 7 dl smetany s 7 dl plnotučného mléka, za stálého míchání pomalu zahřejeme, když přijde mléko k varu, odstavíme z plotny. Horké mléko postupně zašleháme do směsi, kterou jsme si připravili. Celou směs vrátíme zpět do rendlíku a pomalu, za stálého míchání, znovu zahříváme, až do doby, kdy začne houstnout. Šleháme a vaříme 2-3 minuty. Potom rendlík s krémem odstavíme z plotny a zašleháme 2 lžíce másla.

3

Rendlík s krémem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny.

4

Upečeme si těsto ze sucharů: Suchary rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem, s 1.5 lžící tekutého medu. Potom přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům, (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, omočíme si je v práškovém cukru). Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 15 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.

5

Oloupeme 5 zralých banánů a scedíme ananasový kompot.(Šťávu zachytíme.)

6

V míse si promícháme nakrájené 4 banány (kousky asi 1-2 cm dlouhé) s kousky ananasu (150 g).

7

Když je krém dostatečně vychlazený, 1/3 dáme na koláčový korpus, na něj poskládáme 1/2 ovocné směsi, zakryjeme 2/3 krému. Znovu položíme zbytek banánů s ananasem a zakryjeme zbývajícím krémem.

8

Krém uhladíme, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme plátky banánu a kousky ananasu. Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept