Jednoduchý recept

Zelné listy s vepřovou nádivkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 39984
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
60 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
50 g Kroupy malé
15 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
4 g Zázvor mletý
160 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 046kJ
10% Sacharidy 35 g
38% Tuky 28 g
71% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Zelné listy s vepřovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby změkly. Kroupy trochu podusíme, cibulku osmahneme na kousku másla. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme cibulku, kroupy, vejce, ochutíme mletým zázvorem a masovou směs rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do zelného listu, vyskládáme do pekáčku, přidáme kousek sádla a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání asi 1/2 hodiny.

2

Jednotlivé porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept