Fazolky v zelí s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky v zelí s jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39985 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Jablka, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky v zelí s jablky postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli dorůžova. Přidáme kysané zelí, kmín, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
2 | Potom k zelí přidáme omytá, nastrouhaná jablka a sterilované fazolky. Zaprášíme moukou a dodusíme. Podle potřeby dolijeme nálevem z fazolek, osladíme, okyselíme octem a osolíme. |
3 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |