Houbový bigos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový bigos
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39986 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový bigos postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme, očištěné houby nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a mírně podlijeme vodou. Přidáme nasucho osmahnutou hladkou mouku, očištěnou, nakrájenou petržel a na oleji osmahnutou, oloupanou a nasekanou cibuli s kečupem. Zvolna dusíme pod pokličkou. |
2 | Asi 20 minut před koncem dušení přidáme bobkový list, sůl a pepř. |
3 | Bigos podáváme teplý. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z hlávkového zelí. Petržel můžeme nahradit celerem.