Kapustové listy plněné masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové listy plněné masem a houbami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39988 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
200 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Kapusta hlávková |
100 g | Kroupy malé |
3 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
400 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 82,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kroupy malé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové listy plněné masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Z hlávky kapusty vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby byly měkké. Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, uzené maso na nudličky, houby na plátky, kroupy zalijeme vodou a povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Mleté maso osolíme, opepříme, ovoníme majoránkou a přimícháme kroupy, uzené maso a pokrájenou kapustu. V pánvi na kousku másla zpěníme cibuli, přisypeme plátky hub, krátce orestujeme a přidáme do masové směsi. Dobře promícháme, rozdělíme na kapustové listy, zabalíme, vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi 1/2 hodiny, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme výpekem a podáváme. |