Jednoduchý recept

Květák zapečený s masem a houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 39991
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Houby čerstvé
3 g Kmín drcený
600 g Květák
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
10 g Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
15 g Tuk
200 g Uzené maso vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 372kJ
5% Sacharidy 20 g
63% Tuky 47 g
51% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Květák zapečený s masem a houbami postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, houby na plátky, sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem a vložíme do něj květák.

2

V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme houby, osolíme, okmínujeme a krátce orestujeme, zasypeme mouku, promícháme s máslem a přidáme do pekáčku. Zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v trošce vody, podle chuti dosolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, dokud sýr na povrchu nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept