Květák vařený se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák vařený se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39993 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Květák |
70 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Brambory vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 786,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Brambory vařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák vařený se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Květák rozkrájíme na větší růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme přibližně 8-10 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme a povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a zvolna vaříme dalších 10 minut. |
3 | Porce květáku upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme sýrovou omáčkou. |