Brokolice zapečená s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice zapečená s klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39994 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brokolice |
100 g | Klobása Dunajská |
60 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
200 g | Rohlíky bílé |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
250 g | Sýr uzený jemné plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 49,3mg |
Draslík | 652,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková), Sýr uzený jemné plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice zapečená s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozřežeme na větší růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na větší kostičky, papriku na proužky, klobásu na kolečka. |
2 | Pekáček vymažeme máslem v silné vrstvě, vyskládáme do něj brokolici, přidáme rajčata, papriky, klobásu, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, zalijeme smetanou, navrch položíme plátky uzeného sýru a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. |
3 | Jednotlivé porce upravíme na talíře a podáváme s bílým pečivem. |