Jednoduchý recept

Pekingské zelí dušené v mrkvi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39996
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Houby čerstvé
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 586kJ
4% Sacharidy 14 g
126% Tuky 94 g
11% Sodík 225 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pekingské zelí dušené v mrkvi postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na nudličky nakrájené zelí vsypeme do kastrolu na oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na oleji. Osolíme, osladíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zelí zaprášíme hladkou moukou a opepříme.

2

Očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Vmícháme do zelí.

3

Očištěné, nakrájené houby podusíme na kousku másla doměkka a přidáme k zelí s mrkví. Vše zlehka promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept