Cibule plněná masovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule plněná masovou směsí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39997 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
800 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže dušená |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 567,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Okurky nakládané, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule plněná masovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Větší cibule oloupeme, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme jen asi 5 minut. Vyndáme z vody, vršek cibule seřízneme a vnitřek vydlabeme a posekáme nadrobno. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme posekanou cibuli, dušenou rýži, vejce a plátky nakládaných žampionů. Směsí naplníme cibule, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku a zapečeme. Podléváme minimálně, aby se cibule nerozpadly. |
2 | Cibule upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme s tmavým chlebem. |