Jednoduchý recept

Zelné omelety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39998

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 696kJ
13% Sacharidy 47 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 152 mg
26% Bílkoviny 14 g

Zelné omelety postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme.

2

V míse rozšleháme žloutky s mlékem a solí. Přisypeme mouku, opepříme a postupně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme zelí.

3

Na pánvi vymazané olejem pečeme z těsta malé omelety po obou stranách. Po upečení je přehneme na polovinu a ihned podáváme.

Poznámka

Omelety můžeme připravit i z kysaného zelí. Po upečení je poprášíme pálivou mletou paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept