Recept

Sněhový dezert s hrozovým vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40000

Ingredience

80 g Hrozinky
200 g Hroznové víno
0,5 dl Rum
těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Hera
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
140 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
sníh
90 g Cukr krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí
krém
2 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Cukr skořicový
2,3 dl Maizena - kukuřičný škrob
1,5 dl Mléko plnotučné
3,5 dl Smetana čerstvá ke šlehání
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 334kJ
21% Sacharidy 76 g
167% Tuky 126 g
5% Sodík 102 mg
23% Bílkoviny 13 g

Sněhový dezert s hrozovým vínem postup přípravy receptu:

1

Zlaté hrozinky omyjeme, necháme odkapat, dáme je do sklenice a zalijeme 0.5 dl rumu.

2

Omyjeme zralé hroznové víno a necháme ho okapat.

3

Do větší mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli, přidáme 60 g měkkého másla a Hery, nakrájene na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme 1 žloutek s 1 lžící citronové šťávy, 1 lžící nastrouhané citronové kůry a se 2 lžícemi minerální vody.

4

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Potom ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

5

Nastříháme si pečící papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed pečícího papíru a vyválíme plát o síle 3-5 mm na tvar formy pečícího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2.5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22-23 cm).

6

Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Pečící papír s těstem lehce přeneseme na koláčovou formu. Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje pečící formy, propícháme ho vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 15 minut. Potom koláč vyjmeme a necháme zchladnout.

7

Připravíme si krém. V míse si promícháme cukr, skořicový cukr s rozšlehanými vejci, rozšlehaným žloutkem a kukuřičným škrobem Maizena.

8

Smetanu s mlékem pomalu zahřejeme v rendlíku se silným dnem. Když přijde k varu, odstavíme ji z plotny. Horké mléko postupně zašleháme do připravené směsi s cukrem. Celou směs dáme zpět do rendlíku a pomalu, za stálého míchání znovu zahříváme, až začne směs houstnout. Šleháme a vaříme 1 minutu. Potom rendlík s krémem odstavíme z plotny, vmícháme vanilkovou příchuť a rumové hrozinky.

9

Rendlík s krémem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky minimálně na 1 hodinu.

10

Potom si vyšleháme bílky, které mají pokojovou teplotu. Šleháme je elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme postupně lžící krupicový cukr a chvilku ještě šleháme.

11

Kopečky sněhu musí být pevné, dáváme si pozor, abychom sníh nepřešlehali.

12

Na předpečený korpus dáme krém s hrozinkami. Navrch navrstvíme sníh a koláč dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme při 175°C asi 14 minut dozlatova.

13

Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

14

Vychlazený koláč ozdobíme kuličkami hroznového vína, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept