Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40001 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Hříbky čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Koření grilovací |
250 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mleté kuřecí maso |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 511,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 434,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Mléko polotučné, Mleté kuřecí maso, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa. |
2 | Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. |
3 | Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem. |