Jednoduchý recept

Cibulový koláč s vejci

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40002
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

80 g Anglická slanina
500 g Cibule
10 g Cukr moučkový
30 g Droždí
80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
200 g Smetana zakysaná 11%
10 g Sůl
15 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 633kJ
26% Sacharidy 94 g
58% Tuky 43 g
75% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 27 g

Cibulový koláč s vejci postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s vlažným mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, přidáme kousky másla, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Mezitím nakrájíme slaninu na slabé plátky, cibuli nadrobno. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát, položíme na vymaštěný plech, povrch potřeme smetanou, posypeme cibulí, osolíme, poklademe plátky slaniny a na každou čtvrtku koláče rozklepneme jedno vejce. Vložíme do trouby a pečeme při vyšší teplotě asi půl hodiny.

3

Koláč rozkrojíme na čtvrtky tak, aby na každé porci bylo jedno vejce a ještě teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept