Cibulový koláč s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový koláč s vejci
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40002 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
500 g | Cibule |
10 g | Cukr moučkový |
30 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Smetana zakysaná 11% |
10 g | Sůl |
15 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 292,8mg |
Draslík | 497,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana zakysaná 11% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový koláč s vejci postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku s vlažným mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, přidáme kousky másla, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Mezitím nakrájíme slaninu na slabé plátky, cibuli nadrobno. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát, položíme na vymaštěný plech, povrch potřeme smetanou, posypeme cibulí, osolíme, poklademe plátky slaniny a na každou čtvrtku koláče rozklepneme jedno vejce. Vložíme do trouby a pečeme při vyšší teplotě asi půl hodiny. |
3 | Koláč rozkrojíme na čtvrtky tak, aby na každé porci bylo jedno vejce a ještě teplý podáváme. |