Hříbky s Nivou a zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky s Nivou a zakysanou smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 40003 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 811,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Strouhanka, Sýr Niva (Rokfór), Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky s Nivou a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky nakrájíme na kostičky, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. |
2 | Potom houby vložíme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme opepřenou smetanou. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |