Recept

Mražený čoko-oplatkový dezert

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40007
Kategorie: Koláče

Ingredience

250 g Zmrzlina čokoládová
250 g Zmrzlina pistáciová
na ozdobu
4 polévková lžíce Čokoláda hořká
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
130 g Oplatky tradiční oříškočokoládové
fondánová omáčka
340 g Čokoláda na vaření
230 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
340 g Mléko zahuštěné slazené

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 889 kcal
Kilojoule 3 718kJ
31% Sacharidy 113 g
60% Tuky 45 g
4% Sodík 71 mg
20% Bílkoviny 11 g

Mražený čoko-oplatkový dezert postup přípravy receptu:

1

Sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru. Poté přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům, (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru.

2

Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 10-15 minut. Koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout.

3

Uvaříme si fondánovou omáčku: do rendlíku si nalijeme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny, přidáme 1 lžíci másla a vanilkový cukr. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.

4

Zchladlou omáčku uzavřeme do nádoby a dáme do chladničky vychladit.

5

Na vychladlý korpus naneseme ozdobně čokoládovou a pistáciovou zmrzlinu, přelijeme studenou fondánovou omáčkou, ozdobíme lupínky nastrouhané hořké čokolády a nastrouhanými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept