Mražený čoko-oplatkový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený čoko-oplatkový dezert
Mražený čoko-oplatkový dezert
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40007 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Zmrzlina čokoládová |
250 g | Zmrzlina pistáciová |
na ozdobu | |
---|---|
4 polévková lžíce | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
těsto | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
130 g | Oplatky tradiční oříškočokoládové |
fondánová omáčka | |
340 g | Čokoláda na vaření |
230 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
340 g | Mléko zahuštěné slazené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 147,8mg |
Draslík | 148,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zmrzlina čokoládová, Čokoláda hořká, Ořechy vlašské, Cukr krupice, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zmrzlina pistáciová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Oplatky tradiční oříškočokoládové, Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený čoko-oplatkový dezert postup přípravy receptu:
1 | Sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru. Poté přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům, (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 10-15 minut. Koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout. |
3 | Uvaříme si fondánovou omáčku: do rendlíku si nalijeme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny, přidáme 1 lžíci másla a vanilkový cukr. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí. |
4 | Zchladlou omáčku uzavřeme do nádoby a dáme do chladničky vychladit. |
5 | Na vychladlý korpus naneseme ozdobně čokoládovou a pistáciovou zmrzlinu, přelijeme studenou fondánovou omáčkou, ozdobíme lupínky nastrouhané hořké čokolády a nastrouhanými oříšky. |