Jednoduchý recept

Celerové řízky se šunkou a sýrem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40009

Ingredience

600 g Celer bulvový
20 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
40 ml Olej rostlinný
50 g Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí
50 g Šunka dušená
400 g Bramborová kaše
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 327kJ
10% Sacharidy 36 g
17% Tuky 13 g
43% Sodík 853 mg
26% Bílkoviny 15 g

Celerové řízky se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a scedíme. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a plátky celeru v nich z jedné strany namočíme. Nyní přilepíme k celeru plátek šunky a plátek sýru, obalíme v hladké mouce, znovu namočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance.

2

V pánvi rozehřejeme olej a celerové řízky osmažíme z obou stran dozlatova.

3

Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept