Jednoduchý recept

Hříbky se šalotkou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40015

Ingredience

600 g Hříbky čerstvé
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
8% Sodík 157 mg
17% Bílkoviny 10 g

Hříbky se šalotkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme očištěné, na kostičky nakrájené hříbky.

2

Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí, natvrdo uvařená, nasekaná vejce, sůl a pepř. Vše zlehka promícháme.

3

Zapékací mísu vymažeme částí másla, vložíme do ní připravenou směs a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem.

4

Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

5

Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept