Recept

Knedlíky s jahodovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40017

Ingredience

Těsto
30 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
2 l Voda pitná
Poleva
1 kávová lžička Citronová kůra
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
20 g Pudinkový prášek - vanilkový
30 g Smetana 33% (šlehačka)
Knedlíky s jahodovou polevou
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
46% Sacharidy 166 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 354 mg
37% Bílkoviny 21 g

Knedlíky s jahodovou polevou postup přípravy receptu:

1

Těsto: Mléko vylijeme do malého kastrůlku, zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 1 lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku přesejeme do mísy, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr, rozklepneme 1 celé vejce, vylijeme připravený kvásek a rukou, anebo kuchyňským robotem vypracujeme středně tuhé těsto, které odložíme na teplé místo na 30 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto přeložíme z mísy na moukou vysypaný vál, rukama prohněteme, válečkem na těsto rozválíme na na velký plát, silný asi 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme z těsta kolečka, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na vál. Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme poklicí a když začne vařit, tak do ní vkládáme knedlíky, které vaříme na jedné straně 4 minuty, potom je otočíme a povaříme další 4 minuty. Uvařené vybereme děravou naběračkou z vody, propíchneme je párátkem, pokládáme podle porcí na talíře, polijeme polevou a podáváme.

3

Poleva: Očištěné a umyté jahody rozkrojíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr a za občasného míchání povaříme asi 4 minuty. Přidáme citronovou kůru z 1 ks citronu, vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče a zamícháme. Smetanu smícháme s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem, přilijeme k jahodám, mícháním přivedeme k varu a vaříme do zahoustnutí polevy.

Poznámka

Knedlíky servírujeme teplé na nahřátém talíři s vyšlehanou šlehačkou a ozdobené mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept