Jednoduchý recept

Francouzské brambory s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40019

Ingredience

800 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
1 šálek Kečup
500 g Lišky čerstvé
100 ml Mléko plnotučné
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 784kJ
16% Sacharidy 58 g
20% Tuky 15 g
67% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Francouzské brambory s liškami postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka.

3

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

4

Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem.

5

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut.

6

Kečup podáváme v misce zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept