Jednoduchý recept

Kedlubny plněné uzeným masem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40020
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Chléb pšeničný (bílý)
30 g Cibule
15 g Citronová kůra
20 ml Citronová šťáva
150 ml Hovězí vývar základní
800 g Kedlubna
3 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
40 g Strouhanka
200 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
13% Sacharidy 46 g
50% Tuky 38 g
33% Sodík 664 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kedlubny plněné uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Kedlubny omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném ohni podusíme asi 7 minut. Kedlubny vyjmeme a necháme trochu vychladnout.

2

Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky, vložíme do mísy, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme, kedlubnám uřízneme vršky, vnitřky trochu vydlabeme, a masovou směsí naplníme. Vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.

3

Ještě teplé kedlubny podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept