Jednoduchý recept

Salát zelený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40022
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
25 g Mangold
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
25 g Pistácie
25 g Roketa
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 307kJ
2% Sacharidy 6 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 227 mg
4% Bílkoviny 2 g

Salát zelený postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.

2

Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.

3

Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.

4

Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept