Recept

Koláč se smetanovo-čokoládovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40025

Ingredience

na ozdobení
150 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Sirup javorový
těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
130 g Sušenky s kousky hořké čokolády
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
čokoládový krém tmavý
1,2 dl Smetana 33% (šlehačka)
120 g Čokoláda na vaření
čokoládový krém bílý
2 polévková lžíce Rum bílý
2,4 dl Smetana 33% (šlehačka)
170 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
12% Sacharidy 42 g
64% Tuky 48 g
1% Sodík 23 mg
8% Bílkoviny 4 g

Koláč se smetanovo-čokoládovým krémem postup přípravy receptu:

1

Čokoládové sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru. Poté přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru).

2

Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 10-15 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3

Rozláme čokoládu na vaření a dáme ji do mísy. V rendlíku si přivedeme k varu 1.2 dl smetany, potom ji hned nalijeme na rozlámanou čokoládu a mícháme ji do doby, až se úplně rozpustí. Čokoládovou smetanu dáme na 30 minut do chladničky, vychlazenou rozetřeme na upečený koláčový korpus.

4

Znovu si dáme do rendlíku 2.4 dl smetany a přivedeme ji k varu. Přimícháme 2 lžíce rumu a hned ji nalijeme do mísy s nalámanou bílou čokoládou. Mícháme do doby, až se čokoláda rozpustí. Potom ji odložíme do chladničky na 30 minut vychladit.

5

Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme elektrickým šlehačem do husté pěny. Přidáme 1 lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme. (Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem).

6

Na ozdobení koláče si omyjeme a osušíme jahody. Na vychlazený koláč s čokoládovým krémem natřeme krém z bílé čokolády. Koláč ozdobíme šlehačkou, kterou pokapeme ozdobně javorovým sirupem, ozdobíme jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept