Fazolové lusky s vařenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s vařenými vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40026 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
600 g | Fazolové lusky zelené |
300 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
25 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 798,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s vařenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Lusky omyjeme, odřízneme špičky a vlákna, cibuli nakrájíme nadrobno. Fazolky vložíme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme scezené fazolky, přisypeme mouku, promícháme, zalijeme vývarem, octem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme. |
2 | Na talíře rozdělíme vařené brambory, přilijeme dušené fazolky a navrch položíme rozčtvrcené vejce. |