Jednoduchý recept

Fazolové lusky s vařenými vejci

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40026
Kategorie: Zelenina

Ingredience

400 g Brambory vařené
60 g Cibule
600 g Fazolové lusky zelené
300 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká
25 ml Ocet vinný
30 ml Olej rostlinný
2 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
11% Sacharidy 39 g
18% Tuky 14 g
51% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 14 g

Fazolové lusky s vařenými vejci postup přípravy receptu:

1

Lusky omyjeme, odřízneme špičky a vlákna, cibuli nakrájíme nadrobno. Fazolky vložíme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme scezené fazolky, přisypeme mouku, promícháme, zalijeme vývarem, octem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.

2

Na talíře rozdělíme vařené brambory, přilijeme dušené fazolky a navrch položíme rozčtvrcené vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept