Jednoduchý recept

Marinované václavky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40027

Ingredience

2 ks Bobkový list
5 ks Hřebíček
50 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
1000 ml Voda pitná
500 g Václavky

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 31 kcal
Kilojoule 129kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
5% Sodík 110 mg
1% Bílkoviny 0 g

Marinované václavky postup přípravy receptu:

1

Očištěné václavky omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na poloviny. Vložíme je do hrnce s vodou, octem, solí a kořením. Za občasného zamíchání vaříme asi 30 minut. Vzniklou pěnu odstraníme.

2

Když houby spadnou ke dnu hrnce, vyjmeme bobkový list, hřebíčky a skořici.

3

Potom houby přecedíme a necháme vychladnout v chladničce.

4

Marinované václavky podáváme jako přílohu k masům nebo je použijeme při přípravě houbových salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept